fbpx

Így lesz hosszúéletű a mosógép

Ezekkel a módszerekkel nemcsak mosószert lehet megtakarítani, de a mosógép élettartamát is megnövelhetjük.

  1. Mosás előtt gondosan válogassuk át a ruhákat, nézzük át a zsebeket, hogy egyéb tárgyak ne kerüljenek a gépbe (pénz érme, papírzsebkendő stb.)
  2. Minden mosás után töröljük át az ajtót és az ajtótömítés belsejét! Használjunk puha rongyot.
  3. Minden használat után vegyük ki a mosószeradagoló fiókját, zuhannyal öblítsük át, majd alaposan töröljük szárazra!
  4. Óvakodjunk a párától: mosás után hagyjuk nyitva a mosógép ajtaját minimum 3 órára, hogy kiszáradhasson. Még jobb, ha használaton kívül mindig nyitva van és szellőzik.
  5. Gyakran a fűtőszál megy tönkre a mosógépben a rárakódó vízkő miatt. Javítása vagy cseréje igen költséges. A központi vízlágyító készülék tartós megoldást kínál, a lágy víz segít megóvni a háztartási készülékeket a vízkő okozta károktól.
Banner statikus 760 vízlágyító
  1. Havonta futtassunk le egy tisztítómosást ruha nélkül 90 fokon. A legújabb modellek már rendelkeznek „öntisztító programmal”. Akinek nincs ilyen, az a jól bevált természetes megoldáshoz fordulhat: ecetet és szódabikarbónát használhat a tisztítómosáshoz. Ezt követően a mosógép műanyag részeit is érdemes ecetes vizes ronggyal, szivaccsal áttörölgetni.
  2. A szűrőt havonta érdemes tisztítani (tiszta folyóvízben kiöblíteni), a bolyhos textíliák mosása után pedig minden alkalommal.
  3. Rendszeresen ellenőrizzük a szivattyú szűrőjét: ha eltömődött, tisztítsuk ki, mert rontja a mosás hatékonyságát